Bakonyi sertésragu

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A füstöltszalonnát felkockázzuk és egy edényben kisütjük.
    Közben megpucoljuk és felkockázzuk a vöröshagymákat.
    A kisűlt zsírhoz adjuk, úgy,hogy a pörcöt benne hagyjuk.
    Megtisztítjuk a paprikát, amit szeletekre vágunk és a paradicsomot, amit felkockázunk.
    A lapockát is 3×3 cm-es kockákra vágujk.
    A megdinsztelődött hagymához adjuk a húst és kevergetve addig sütjük,amig minden oldala fehér lesz.
    Meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük és felengedjük 1 dl vízzel.
    Ezután hozzáadjuk a sót és a borsot, elkeverjük. Végül a paprikát és a paradicsomot is belekeverjük és fedő alatt pároljuk.
    Esetleg tehetünk bele füstölt szalonna bőrt.
    Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát. Párszor belekeverünk és így 10 percig főzzük.
    A habaráshoz simára keverjük a kukoricalisztet a tejföllel és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a raguba.
    Még 5-10 percig forraljuk de sűrűn keverjünk bele.
    Nokedlival, főttkrumplival, rizzsel tálaljuk.
    Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • 40 dkg vegyes erdei gomba
  • 25 dkg füstöltszalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál őröltpaprika
  • 1 evőkanál só
  • 2 teáskanál őröltbors
  • 1-2 dl víz