A vadkacsákat megtisztítjuk, kizsigereljük és egy éjszakára hideg vízben állni hagyjuk.
Másnap lecsepegtetjük.
Zsíron hagymát és szalonnát párolunk és hozzákeverjük a darálthúst. Fűszerekkel megszórjuk. Jól átsütjük.
A kacsák hasüregét megszórjuk fokhagymasóval és őrölt borssal. A tölteléket beletöltjük és a lábaikat összekötjük. A külsejét is sózzuk,borsozzuk. Kizsírozott tepsibe fektetjük. Lefedjük és a kemencében 30 percig sütjük.
Malachúst, tarját,combot egy éjszakát mustáros, borsos pácban állni hagyjuk. Ezeket is kizsírozott tepsibe tesszük és szintén lefedve sütjük.
A sütő hőerejétől függően, fedő alatt kb 1-2 órát sütjük. Közben egyszer megforgatjuk. Majd fedő nélkül ismét sütjük,amig piros-ropogós nem lesz.